Sammenlign hosting priser 2019

Hvis du gerne vil oprette din egen hjemmeside og have fuld kontrol over både domænet og webhotellet dvs. adgang til filerne via FTP og online interface med f.eks. WordPress. Så skal du købe hhv. det domæne du ønsker og et webhotel hos et hostingfirma. Herunder ser du en liste med gode danske hostingudbydere. Du kan installere WordPress med bare ét klik og være igang med din hjemmeside indenfor 24 timer.

Bemærk at det tidligere Meebox er blevet købt af UnoEuro. Denne hjemmeside (FNG.dk) er hostet hos UnoEuro.
OBS: Det nemmeste er at købe domæne og webhotel det samme sted, så du ikke skal til at overføre det senere eller bruge DNS pegning.

Hvad er et domæne
Et domæne kan være dansk (.dk) eller internationalt (.com, .net, .org etc.) og er det navn din hjemmeside skal findes på. Du kan med andre ord sige, at det er din hjemmesides adresse på nettet. Når din hjemmeside har et tilknyttet domæne kan alle tilgå den via en internetforbindelse og en browser på sin computer, mobil eller tablet.

En domæneregistrering er unik, og gælder på verdensplan dvs. at ingen andre kan have det samme domæne. Selvom du køber et domæne har du faktisk kun købt brugsretten til domænet i et tidsrum (typisk 1 år eller mere), når dit domæne udløber skal du derfor huske at forny det ellers bliver det udbudt til salg igen.

Hvad er et webhotel
Et webhotel er den computer, hvor din hjemmeside ligger (typisk en server hos et hostingfirma). Du kan også lave en dedikeret server selv, men det kræver at du har en ekstra computer med internetforbindelse. For langt de fleste forbrugere er det en bedre ide at købe et webhotel hos et hostingfirma, som så står for vedligeholdelsen af din hjemmeside på deres server.

Du køber typisk dit webhotel sammen med domænet, og så er du igang. Du kan tilgå din hjemmesides filer enten via FTP eller igennem et online interface hos hostingudbyderen, som typisk hedder et C-panel.

Du kan vælge at installere det gratis hjemmeside-system WordPress, og så kan du hurtigt lave din hjemmeside eller blog. Når du har installeret WordPress kan du nemlig logge ind direkte ved bare at tilgå din hjemmeside og lave indlæg i WordPress’ online interface.