Færgeruter i Danmark

Vi har mange praktiske sejlruter i landet. København-Oslo (Oslobåden eller Oslofærgen) er den mest kendte og mest benyttede færgerute i Danmark. Udbuddet af underholdning, events og de såkaldte minicruises er meget imponerende. Færgeruten er så interessant og populær, at TV3 faktisk lavede en tv-serie om livet på Oslobåden. En anden mulighed for at komme med bilfærge til Oslo er færgeruten fra Frederikshavn til Oslo.

De andre stor færgeruter i Danmark er bl.a. færgen fra Esbjerg til Harwich, som mange benytter sig af, når de skal på camping eller bilferie i England. Skal man til Sverige kan man benytte sig af sejlruten fra Frederikshavn til Göteborg i Sverige eller fra Grenå til Varberg. De to største færgeselskaber i Danmark er DFDS og Stena Line. Tjek altid om der er specielle tilbud inden du booker din færgebillet, da det bestemt ikke er usædvanligt i lavsæsonen.

Du kan også sagtens tage din motorcykel med på færgen eller hoppe på en busrute, som benytter færgen. Skal du ikke have din bil med er det faktisk mange gange relativt billigt at flyve.

Du kan læse mere om Oslo båden her.